Zaključek 4. medšolskega literarno-likovnega natečaja z naslovom »Šola praznuje«

Maj 3, 2021 | Novice

V sredo, 21. 4. 2021, prav na dan Zemlje, smo dočakali trenutek, da smo skupaj delili veselje vseh, ki so se podali na pot ustvarjanja in prispevali, da je letošnji natečaj uspel in je bila prireditev na daljavo toliko bolj svečana. Naša želja, da zanesemo natečaj izven sten Osnovne šole Milana Šuštaršiča, se je uresničila, saj so naše povabilo o sodelovanju sprejeli na III. osnovni šoli Celje.

Mladi ustvarjalci in ustvarjalke, so se morda na začetku spraševali, kaj bi lahko ustvarili pod naslovom Šola praznuje, morda so imeli celo prazne glave. Kljub vsem letošnjim preprekam so nastali čudoviti izdelki, ki že krasijo avlo naše šole, in so v poklon praznovanju 40. obletnice.

   

Likovna in literarna komisija, sta imeli zelo zahtevno delo, saj smo prejeli izjemne prispevke. Nadobudni učenci in učenke so ustvarili 126 likovnih in 48 literarnih del.

Nagrajeni in posebej omenjeni prispevki so našli mesto tudi v zborniku, ki je letos novost natečaja. V začetku maja bo zbornik na voljo tudi na spletnih straneh.

Vsem, ki podpirate ustvarjalnost, mladostniško iskrivost in svobodo izražanja velik poklon in čestitke.

Nataša Škorjanc Strnad,

koordinatorica natečaja

Dostopnost