7. MEDŠOLSKI LITERARNO-LIKOVNI NATEČAJ: Moč solidarnosti. Skupaj za boljši svet.

Apr 4, 2024 | Novice

Letos smo sodelovali že na sedmem medšolskem literarno-likovnem natečaju, ki poteka v partnerstvu z III. osnovno šolo v Celju. Natečaj predstavlja dragoceno priložnost za izpostavitev posebnih dosežkov in razvoj ustvarjalnih talentov na področju literature in likovnosti ter krepitev kulturnega duha. Posebej smo se razveselili gostoljubnosti III. osnovne šole v Celju, kjer je potekala slovesna podelitev priznanj vsem nagrajencem in njihovim mentorjem.

Naš obisk Celja je bil nadvse pester. Najprej smo si ogledali Tropsko hišo, kjer smo lahko občudovali življenje 150 vrst živali iz petih različnih ekosistemov sveta. Sprehodili smo se tudi skozi mestno jedro, kjer smo spoznavali značilnosti mesta. Občudovali smo svetovno popotnico Almo Karlin, Marijino znamenje ter se sprehodili ob reki Savinji, od koder smo lahko občudovali Celjski grad, kip splavarja, mestno hišo, gledališče in mestni kino. Po tem prijetnem raziskovanju smo se odpravili v III. osnovno šolo, kjer smo bili toplo sprejeti. Pogostili so nas in nam predstavili zgodovino šole, ki sega v leto 1907.

Slovesna podelitev priznanj je bila obogatena s kulturnim programom, v katerem so plesalci navdušili z izvedbo Labodjega jezera Petra Iljiča Čajkovskega. Zahvaljujemo se III. osnovni šoli, vsem mentorjem in udeleženim učencem za uspešno izpeljan natečaj. Iskrene čestitke tudi vsem nagrajencem!

Nagrajenci na literarnem delu:

Nagrajenci na likovnem delu:

Dostopnost