Pohajkovanje med knjigami

Dec 1, 2019 | Novice

Učenke, ki obiskujemo interesno dejavnost Literarni klub, smo dejavnost v torek, 26. 11. 2019, preživele izven šolskih zidov. Polne pričakovanj in žepnine, namenjene nakupu knjig, smo se odpravile na Slovenski knjižni sejem. Kako bi opisale knjižni sejem? Čaroben prostor v treh nadstropjih Cankarjevega doma, v katerem se vijejo kilometri knjig. Vse prijetne vtise smo strnile v nekaj zapisov.

Na knjižnem sejmu nama je bilo všeč, saj je bilo tam razstavljenih veliko knjig pa tudi zaradi tega, ker v času, ko smo ga obiskale, tam ni bilo gneče in si se lahko mirno sprehajal med stojnicami. Najina pričakovanja o knjižnem sejmu so se uresničila, želeli bi si srečati le še kakšnega pisatelja ali pesnika. Ema in Nina, 6. r.

Na sejmu mi je bilo všeč, da je bilo na razpolago toliko knjig. Dobro je bilo tudi, da so bile knjige nove in ne stare, kot jih po navadi vidim na sejmih. Dogodek je presegel moja pričakovanja. Ajda, 6. r.

Na Slovenskem knjižnem sejmu je bilo čudovito. Videla sem toliko različnih naslovov knjig, da takoj, ko pomislim nanje, v glavi dobim vrtinec besed. Bila sem presenečena, ko sem opazila, koliko založb je v Sloveniji. Kar nisem mogla verjeti! Bila je res prijetna izkušnja. Luna, 5. r.

Dostopnost