Slovo generacije 2012/13–2020/21

Jun 18, 2021 | Novice

Bina Štampe Žmavc v pesmi Kako velik je svet pravi, da je svet nepredstavljive dolžine in širine, razlit čez nevidni rob neznanske prostornine … Tudi letošnji devetošolci so v svojih osnovnošolskih letih tipali po prostranstvih znanja. Ubrali so številne poti, a mnogo katera jih še čaka.

Na valeti, 14. 6. 2021, so se od osnovnošolskih klopi in učiteljev poslovili z besedami:

Šele v devetem razredu smo se začeli zavedati, da bo enkrat prišel ta dan, ko se bomo poslovili od sošolcev, učiteljev, prijateljev in šole. Med sabo smo veliko klepetali, si nagajali, se zabavali in uživali v vseh skupnih trenutkih, ki si jih bomo zapomnili za vedno. Naša prijateljstva bodo ostala trdna še naprej, a spletli bomo tudi nova. Čakajo nas novi izzivi, nova spoznanja in dogodivščine. Prišel je čas, da se poslovimo. Vsakega čaka nova pot, polna ovir in presenečenj, a verjamemo, da nam bo uspelo.

Kulturno-umetniškemu programu je sledila svečana podelitev priznanj zlatim bralcem in priznanj, ki so jih učenci usvojili na različnih tekmovanjih. Učencem, ki so dosegli najvidnejše dosežke, so ravnateljica in razredničarke podelile priznanja za večletno delovanje na kulturno-umetniškem področju.

Zlato paleto, priznanje za izstopajoč prispevek šoli na likovnem področju, je prejela Tjaša Hafner Korošec.

Zlato pero, priznanje za izstopajoč prispevek šoli na literarnem področju, so prejele Trina Štolfa, Lina Berlec, Ema Kralj Puklavec in Eva Marenče.

Zlato noto, priznanje za izstopajoč prispevek šoli na glasbenem področju sta prejeli Ema Kralj Puklavec in Lina Berlec.

Napetost je naraščala, saj je bilo na vrsti še najvišje priznanje, ki ga podeljuje šola. Učenec, ki prejme to priznanje, se zavihti na šolsko steno »zvezd«.

POSEBNO PRIZNANJE ŠOLE za nesebično medvrstniško pomoč, spoštljiv odnos do sovrstnikov in zaposlenih, uspehe na učnem področju ter izstopajoč ustvarjalni duh sta prejeli Izabela Stres in Lina Berlec.

Sledil je vpis učencev, ki so bili odličnih vseh 9 let, v knjigo odličnjakov.

Da bo spomin na zaključno slovesnost sladek, so poskrbele naše pridne kuharice, ki so nas presenetile s torto. Sledilo je druženje in poslednje slovo.

Tudi učiteljski zbor z gospo ravnateljico in vsemi delavci šole vam, dragi devetošolci, na vaših poteh želi le vse dobro. Da bi bili tudi v bodoče vzor prijaznosti, sočutja in bi z veseljem odkrivali prostranstva znanja.

 

Vabljeni k ogledu predstavitvenih filmčkov 9. a in 9. b, branju biltena devetošolcev in ogledu fotografij z valete.

 

 

 

 

Dostopnost