Šola v naravi 2. b na kmetiji Podmlačan

Jun 21, 2024 | Novice

3. dan
 Dopoldne pred odhodom domov smo izkoristili čas še za nekaj aktivnosti. Najprej smo se poučili o peki kruha, nato pa smo pomagali mesiti kruh in ga polagati v krušno peč. Zatem smo si šli ogledat kopo in se poučili o ogljarstvu. Odpravili smo se tudi do čebelnjaka in izvedeli več o čebelah. Pred odhodom domov smo pospravili sobe in pojedli slastno kosilo. Vsi bi še kar ostali kakšen dan na kmetiji, saj smo se imeli zares super.

2. dan
Zbudili smo se v sončen dan. Po zajtrku nas je na kmetiji pričakalo prijetno presenečenje. Gospodar Lado nas je peljal na vožnjo z vozom. Zelo smo uživali. Nato smo se odpravili na pohod do Starega vrha. Med potjo smo opazovali naravo, srečali pa smo tudi različne gozdne živali. Popoldne smo grabili travo in jo nosili v košu ter molzli krave. Dan smo zaključili z druženjem ob ognju.

1. dan
 Danes smo na kmetiji imeli različne aktivnosti. Najprej smo šli obiskat domači hlev in zelo smo se razveselili, ko smo v njem videli veliko različnih živali. Nato smo se preizkusili v ročnih spretnostih. Iz blaga smo izdelali punčke in pletli košaro. Veliko smo se tudi igrali na igralih in za zaključek dneva smo šli še na krajši sprehod skozi gozd. Polni smo energije in zelo uživamo.

Dostopnost