ŠVN 3. razred

Maj 26, 2023 | Novice

Predzadnji dan smo se zjutraj po zajtrku povzpeli na Razgledno steno pod Markovo glavo, kjer nas je čakal čudovit razgled. Z lepimi vtisi smo se vrnili nazaj v dom Lipa. Tam nas je čakalo zaluženo kosilo in nove popoldanske aktivnosti. Odšli smo na vrt in izdelali hotel za žuželke, s katerim bomo obogatili naš na novo urejen šolski vrt. Preizkusili smo se v ravnotežnostnih nalogah, se spuščali po zipline-u in nabirali različne cvetlice, ter jih poimenovali s pomočjo določevalnega ključa. Zvečer pa nas je čakal težko pričakovani ples. Na plesišču smo pokazali svoje plesne in pevske talente, ter se nadvse zabavali. 

Tudi tretji dan je bil poln zabavnih aktivnostih. Preizkusili smo se v lokostrelstvu, izdelali ogrlice iz storžev, raziskovali travnik in živali v Divjem potoku. Zvečer smo se družili ob ognju in si ustvarili pravo zabavo.

Drugi dan je že za nami. Imamo se lepo, se nam veliko dogaja. Naučili smo se zapeti in zaplesati belokranjsko pesem Pobelelo polje. Iskali smo živali v potoku, raziskovali travnik, lovili žuželke, nabrali raznobarvne cvetlice, jih poimenovali, opazovali pod mikroskopom, se igrali na igrišču nogomet, badminton, košarko, pinkponk, mini golf, šli na večerni pohod… 

Prvi dan je že za nami. Ponedeljek je bil poln zanimivih in raznolikih dejavnosti. Preizkusili smo se v peki kruha ob tabornem ognju, pisali razglednice, spoznali kraj Črmošnjice in življenje ob Divjem potoku.

Dostopnost