Likovni natečaj »IZBOR ZA IME CENTRA ZNANOSTI

Mar 18, 2019 | Novice

Likovni natečaj »IZBOR ZA IME CENTRA ZNANOSTI« pod okriljem RS, MINISTRSTVA ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT in v sodelovanju s CENTROM ARHITEKTURE SLOVENIJE:

Priznanje za sodelovanje ter udeležbo na razstavi so dosegli: EVA GRMIČ 8. a, KRISTINA MIHELIČ 9. a in KAZIMIR PLESNIČAR 8. b. Njihovi izdelki so objavljeni tudi v posebni publikaciji, ki je bila izdana ob tej priložnosti. ČESTITKE!

 

Mentorici: Nataša Škorjanc Strnad in Marija Murenc.

 

Iz publikacije:

NATEČAJ ZA IZBOR IMENA »CENTRA ZNANOSTI

Osnovna šola Milana Šuštaršiča Ljubljana – PRIZNANJE avtorji: Eva Grmič Kazimir Plesničar Kristina Mihelič mentorici: Marija Murenc Nataša Škorjanc Strnad

»INICI/ART)IVA KRE(ART)IVA«

Avtorji predloga »INICI/ART)IVA KRE(ART)IVA« pokažejo, da so nalogo vzeli resno in se v njo poglobili. Izbrano ime kaže na kompleksnost razmišljanja avtorjev, a za ime stavbe deluje prezapleteno. V obrazložitvi učenci pojasnijo, da so do sestavljanke imena prišli z združevanjem naslednjih besed: iniciativa, kreativa in art. Zaradi domiselnega prepletanja besed, obširnega predhodnega raziskovanja teme ter kvalitetne likovne upodobitve si učenci prislužijo priznanje in uvrstitev na razstavo boljših prejetih predlogov.

(drugi, neobjavljen predlog)

 

»PRO.MI.RE«

Avtorji predloga »PRO.MI.RE« navdušijo zaradi jasne utemeljitve izbora imena. Pravijo, da je ime kratica za postopek reševanja znanstvenih vprašanj in združuje: problem, razmišljanje – misel ter rešitev. Učenci si zaradi izredno kvalitetne likovne upodobitve zaslužijo priznanje in uvrstitev na razstavo boljših predlogov. Slika, ki je nastala s pomočjo tehnike tempere in vodenih barv, prikazuje znak vprašaja in klicaja, ki sta obdana z različnimi motivi, ki spominjajo na znanost in vesolje.

(drugi, neobjavljen predlog)

 

»ZNANCELJUB«

Avtorji predloga »ZNANCELJUB« predlagajo ime, ki združuje ljubezen do znanosti, ki jo bomo našli v novem »Centru znanosti«. Učenci so v likovni upodobitvi združili napis predlaganega imena z risbo ljubljanskega gradu in inicialkami imena. Ime je za stavbo morda manj primerno, a si učenci zaradi domišljene predstavitve in poglobljenega razmišljanja o temi prislužijo priznanje.

(drugi, neobjavljen predlog)

Dostopnost