DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2020

Nov 16, 2020 | Novice

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.

Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Zajtrka kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka za otroke šole in vrtci zaradi razmer ne bodo pripravljali, je pa s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano podana pobuda, da 20. novembra pri pouku na daljavo v okviru učnega procesa v razredu del šolske ure namenijo dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja.

 

Učencem smo pripravili tudi knjižico enostavnih receptov za pripravo obrokov med delom na daljavo.

Knjižica_receptov.pdf

Dostopnost