DVODNEVNI PLANINSKI IZLET NA TRIGLAV

Sep 25, 2020 | Novice

Nagradni dvodnevni planinski izlet je namenjen zvestim planincem od 7. do 9. razreda, ki vseskozi z veseljem obiskujejo šolske planinske izlete. Letos je bil spet na vrsti Triglav. Naši štirje nadobudni, aktivni, sposobni in pogumni planinci (Brina Kosmač 7.a, David Cankar 8.b, Timon Kos Čelofiga 8.b in Lina Berlec 9.b) so se povzpeli na vrh Slovenije. In tako imamo letos na šoli pregovorno 4 prave Slovence, ki so osvojili našega očaka, ki nam je vsem v ponos.

 V soboto, 19. 9. 2020, smo se ob 6. uri zjutraj zbrali v Tivoliju s še ostalimi pohodniki iz drugih osnovnih šol in se odpeljali na Rudno polje na Pokljuki. Najprej smo se odpravili preko Studorskega prevala do Vodnikovega doma na Velem polju. Na poti smo doživeli zanimivo izkušnjo, kjer so gorski reševalci oskrbeli ponesrečeno planinko in jo s helikopterjem odpeljali v dolino. Nato je sledila pot proti Konjskemu sedlu, kjer smo se na razpotju usmerili proti Kredarici. V Triglavskemu domu smo se najprej odpravili v sobe, se razpakirali in kasneje pojedli večerjo. Po večerji smo vsi ponovili pravila, kako se vpenjamo na jeklenico, da smo nato naslednje jutro bili sigurni v steni, skali in na grebenu Triglava.

 V nedeljo smo zgodaj zjutraj pojedli zajtrk, se opremili s čeladami, plezalnimi pasovi in samovarovalnimi kompleti ter se povzpeli v dveh skupinah najprej na Mali Triglav in nato na vrh Triglava. Na srečo ni bilo velike gneče, zato pa smo imeli krasno vreme in čudovite razglede na bližnje vršace. Večina planincev je bila prvič na Triglavu, prav tako naši štirje pohodniki, zato so bili tudi krščeni in dobili tri udarce po riti s plezalno vrvjo. Po skupnem fotografiranju smo sestopili ponovno na Kredarico. Po kosilu smo nadaljevali našo dolgo pot v dolino Krme. Tam nas je že čakal avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v Tivoli. Bili smo kar precej utrujeni, vendar veseli in nasmejani ter polni lepih doživetij in izkušenj.

 

Čestitke še enkrat vsem štirim za veličastno in dolgo turo. Več pa povedo slike v spodnji galeriji.

 

Anja Peternel, vodnica in mentorica Planinskega krožka

 

Dostopnost