INTERDISCIPLINARNI TEDEN V OSIJEKU ZA 8. RAZREDE

Okt 14, 2019 | Novice

Od 7. 10. do 11. 10. 2019 smo imeli 8. razredi šolo v naravi v Osijeku. Že zgodaj zjutraj smo se v ponedeljek odpeljali z avtobusom in se najprej ustavili v Zagrebu. Tam smo spoznali mesto in na koncu imeli tudi nekaj prostega časa. Na poti v Osijek smo se ustavili v mestu Djakovo, kjer smo si ogledali katedralo in kobilarno lipicancev. Na koncu smo povsem utrujeni prispeli v Osijek.

Naslednji dan smo odšli v Dalj in si ogledali rojstni kraj znanstvenika Milutina Milankovića ter šli v Erdut, kjer smo veliko izvedeli o vinogradništvu. Popoldne smo bili v mešanih skupinah z Osiječani, ki so nam predstavili Osijek.

V sredo dopoldne smo si ogledali predstavo učencev iz Osnovne šole Franje Krežma, ki so jo nam pripravili. Nato smo odšli obiskat namestnika župana Osijeka in si ogledali trdnjavo. Tam smo s pomočjo aplikacije iskali zaklad. Popoldne smo šli v park Kopački rit, kjer smo uživali na sprehodu v naravi. Tam smo se na igrišču družili z našimi prijatelji Osiječani.

V četrtek smo se peljali v Vukovar, kjer smo najprej šli v muzej Vučedolske kulture. Kasneje smo šli v bolnico in spominsko pokopališče. Nekaj časa smo namenili pogovoru o vojni na Hrvaškem. Zvečer smo po enournem ličenju in pripravljanju na disko večer končno dočakali zabavo.

Zadnji dan smo se zjutraj poslovili od Osiječanov ter na poti domov smo si ogledali Muzej kmečkih uporov v Gornji Stubici in Muzej neandertalcev v Krapini.

Zagotovo nam bo v spominu ostala reka Donava, ki smo jo vsepovsod videvali in pa mesto Vukovar, ki ima še vedno hude posledice vojne. Seveda pa ne bomo pozabili na prijateljstva in ljubezni, ki smo jih spletli z našimi Osiječani.

Lina Berlec, učenka 8.b razreda

 

Dostopnost