Slovo devetošolcev

Jun 22, 2023 | Novice

Devetošolci generacije 2014–2023 so se 14. junija z valeto in 15. junija s svečano podelitvijo spričeval poslovili od osnovnošolskih klopi. Na valeti so predstavitvam oddelkov sledile zahvale vodstvu šole, učiteljskemu zboru, razredničarkam in drugim strokovnim sodelavcem, ki so se prepletale s plesnimi in glasbenimi točkami. Posebej slovesna je bila podelitev priznanj najuspešnejšim devetošolcem in vpis v zlato knjigo odličnjakov, v katero so se vpisali: Lina Bobič, Hugo Furlan, Brina Kosmač, Satja Sara Četković, Ajda Laban Rakušček, Lorena Močiler, Job Movrin, Laura Strajnar, Hana Uderman, Naja Bauman, Ema Velušček, Primož Markovič, Tjaša Rakar Voga.

Dva devetošolca sta si zagotovo utrla še ne uhojeno pot do najvišjega priznanja, ki ga podeljuje učiteljski zbor, in se za vedno zapisala na šolsko steno »zvezd«.

Učiteljski zbor je 8. 6. 2023 na ocenjevalni konferenci odločil, da najvišje priznanje prejmeta:

Hugo Furlan za samostojno in požrtvovalno večletno delo v šolski skupnosti, ter spoštljiv in vzoren odnos do sovrstnikov in zaposlenih na šoli.

Primož Markovič za nesebično učno pomoč sošolcem, spoštljiv odnos do sovrstnikov in zaposlenih ter izjemne uspehe na tekmovanjih iz znanj.

Razigrana in živopisana generacija, polna najrazličnejših talentov stopa na novo pot. Z seboj puščajo prijetne sled in tople spomine. Nekatere izmed njih so za vedno zapisali tudi v Bilten devetošolcev. Želimo jim, da bi bila njihova pot polna ustvarjalnosti in optimizma, iskrenih prijateljstev in dobrega čtiva. Da bi bili pogumni in neustrašni, a tudi dobrosrčni in vztrajni.

Dostopnost