Šola v naravi – 2. a razred

Maj 14, 2019 | Novice

4. DAN
Četrti dan smo pri ogledih zaključili s čudovito kraško jamo, ki se imenuje Črna ali Medvedja jama. Pred jamo pa smo ustvarili sliko iz naravnih materialov.
Pred kosilom smo se odpravili na gozdno učno pot Rožni studenec. V parih smo s pomočjo slikic  prepoznavali odtise živali in različne drevesne vrste. Izmerili smo tudi velikosti odtisov. Bilo je zelo zanimivo.
Danes pa bomo večer zaključili s plesom.
3. DAN
Danes smo se naučili veliko o vremenu in lokostrelstvu. Po kosilu smo se odpravili na pohod po gozdni poti do Brunarice. Zvečer smo se razvedrili ob socialnih igrah.
2. DAN
Kljub slabemu vremenu, nam je uspelo speljati kolesarski poligon in vožnjo s kanujem. Imeli smo tudi nekaj časa za igro na prostem, v igralnici in za ustvarjanje. Imamo se lepo in upamo, da bo tudi jutri tako.

1. DAN

Šolo v naravi smo pričeli s pohodom do mlake, jezera in reke Rinže. Kljub slabemu vremenu je bilo videti veliko zanimivega in poučnega.

 

Pri jezeru se nismo dolgo zadrževali, ker je pihal veter. Odpravili smo se k reki Rinži. Tam smo spoznali raco mlakarico in rumeni blatnik.

 

V mlaki smo videli rogoz in opazili, da jo bo skoraj prerasel.

 

Pred kvizom Male sive celice je sledila še zgodbica o življenju na gradu Fridrihštajn nad Kočevjem.

 

Dostopnost