ZASADITEV JABLANE IN ZAKOP ČASOVNE KAPSULE

Maj 26, 2021 | Novice

»Zemlja je glasba za tiste, ki bodo poslušali.« pravi George Santayana, a na žalost je zadnje stoletje ne poslušamo, pa čeprav je že začela kričati na pomoč in nas opozarjati, da za nas na njej ne bo več prostora, če ji končno ne prisluhnemo.

S pomočjo raznolikih akcij in kampanj se vse bolj zavedamo, da je skrajni čas, da spremenimo svoj pogled na svet, na to, kako živimo. S svojim odnosom do narave namreč lahko naredimo prvi korak k lepši in predvsem bolj zeleni prihodnosti. V preteklih letih smo z zbiranjem starega papirja in zamaškov dokazali, da nam na OŠ Milana Šuštaršiča  ni vseeno  za okolje, lani pa smo z zbiranjem odpadnih baterij pokazali, da smo Šuštaršiči prave EKO FACE.

Prejšnji petek nam je vreme končno bilo dovolj naklonjeno, da smo izvedli mini prireditev in v čast 51. obletnice Svetovnega dne Zemlje in 40. obletnice šole, simbolično posadili jablano in zakopali časovno kapsulo s sporočili za generacijo, ki bo našo šolo obiskovala čez 50 let.

Iskreno upamo, da bodo učenci, ki  bodo kapsulo odprli čez 50 let, ponosni na nas, da smo s svojo skrbjo za okolje poskrbeli, da tudi oni lahko uživajo v prelepi naravi.

Ker so prireditvi zaradi ukrepov lahko prisostvovali le predstavniki razrednih skupnosti, kmalu sledi še nekaj utrinkov tega posebnega dne.

Lea Kofler, vodja eko dejavnosti

Dostopnost