ZIMSKI ŠPORTNI DAN, torek, 28. 2. 2023 za 7., 8. in 9. razred

Jan 30, 2023 | Novice

Sneg je že dodobra pobelil strmine, zato bomo izvedli zimski športni dan za 7., 8. in 9. razrede. Spodaj imate možnosti in navodila za prijavo, ki bo letos potekala nekoliko drugače. Učenci bodo svojo izbiro povedali na uri športa svojemu učitelju najkasneje do četrtka, 2.2.2023. Zato se s svojimi otroki pogovorite in izberite izmed ponujenih možnosti.

Športni pozdrav!

Nada Vene, prof.špo.vzg.

NAVODILA,PRIJAVNICA ZIM.ŠD 7.-9.r.pdf

Smučanje CERKNO

7.10 ZBOR na šolskem igrišču pred vhodom v telovadnico, razdelitev malice in kosila. Povratek ob okoli 14.40. Potrebujete CELOTNO SMUČARSKO OPREMO (hlače, bunda, rokavice, pancarji, smuči, palice) in OBVEZNO ČELADO + smučarska očala. S seboj vzemite NAHRBTNIK za šolsko malico in kosilo! (SMUČANJE OD 9h do 13h). Odhod avtobusa ob 7.30, s smučišča ob 13.30.

Cena: smučarska karta 13,5 eur + avtobusni prevoz.

 

Drsanje TIVOLI:

7.20 Zbor na šolskem igrišču pri zastavah, razdelitev malice in odhod proti drsališču. (DRSANJE je od 8.30 do 10.30). Povratek ob 11.30 na šolsko igrišče, ob 11.45 kosilo. Potrebujete nahrbtnik za malico, kapo, rokavice ter priporočeno je, da imate čelado in svoje drsalke (če jih imate).

Cena: vstopnica 3 eur, izposoja drsalk 4 eur.

 

Sankanje in krpljanje – POKLJUKA:

7.40 Zbor na šolskem igrišču, povratek ob 13.45 na kosilo. Odhod avtobusa ob 8.00, s Pokljuke ob 12.30. Sankali se bomo na urejenem sankališču pri hotelu Jelka Pokljuka. Učenci potrebujejo sanke (možna izposoja v šoli) – ene sanke so dovolj za dva učenca in primerna oblačila za gibanje na snegu (nepremočljiva obutev, hlače, rokavice, kapa oz. čelada je priporočljiva). Nahrbtnik za šolsko malico in pijačo. Tisti, ki pa bi želeli popestriti svoj športni dan, pa jim poleg sankanja ponujamo krpljanje – sprehod in igre na snegu s krpljami. Učenci se bodo preko igre spoznali s hojo in tekom s krpljami po zasneženem terenu Pokljuške planote. Učenci potrebujejo enako opremo kot za sankanje. Predvsem primerno opremo za hojo v snežnih razmerah (nepremočljivi čevlji – planinske oz. zimske čevlje (”Ski bootsi” NISO primerni!!!). Nepremočljive hlače, rezervne nogavice.

 

Cena: vstopnica za sankališče = 3 eur + avtobusni prevoz.

Cena:  3 eur (sankanje) + 8 eur (krpljanje) = 11 eur + avtobusni prevoz.

 

 

Stroške izvedbe boste starši poravnali po položnici. V primeru slabega vremena bomo izvedbo prestavili.

 

 

Zaradi lažje in učinkovitejše organizacije vas prosim, da se s svojim otrokom pogovorite kam bi želel iti. Svojo odločitev naj pove učitelju športa do srede, 1. 2. 2023.

 

MOŽNOSTI:

  1. Smučanje na smučišču Cerkno,
  2. drsanje v Tivoliju,
  3. sankanje na Pokljuki,
  4. sankanje in krpljanje na Pokljuki; št. čevljev :­­­_______ .

 

Dostopnost