Namenitev dela dohodnine za donacije

Dec 1, 2023 | Novice

Spoštovani starši,

na podlagi 135. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja in 142. člena Zakona o dohodnini so šolski skladi uvrščeni na seznam upravičencev do donacij iz naslova namenitve dela dohodnine za leto 2023 in tako imate z letošnjim letom tudi starši možnost nameniti del odmerjene dohodnine v naš Šolski sklad.

Na vas se tako obračamo s prošnjo, da našemu šolskemu skladu namenite del dohodnine. Kot veste, sredstva Šolskega sklada uporabimo za sofinanciranje dejavnosti socialno ogroženim učencem (npr. šola v naravi), za nabavo in organizacijo nadstandardnih storitev za učence in podobno. 

Na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije so objavljena podrobna navodila in obrazec za oddajo:

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Ker prihaja pri izpolnjevanju obrazca za namenitev dela dohodnine v Šolski sklad Osnovne šole Milana Šuštaršiča do napak, bi vas želeli opozoriti na nekaj posebnosti, in sicer:

  • bodite pozorni, da oddajate nov obrazec, objavljen na naši spletni strani, zavihek Za starše/Obrazci/FURS_Namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.pdf in na spletni strani FURS-a,
  • v obrazcu morate obvezno navesti davčno številko sklada in polni naziv upravičenca:

11555050 – SKLAD – OSNOVNA ŠOLA MILANA ŠUŠTARŠIČA,

  • šolskemu skladu lahko namenite največ 0,3 % odmerjene dohodnine,
  • če imate možnost, vas prosimo, da obrazec oddate elektronsko na spletni strani eDavki, sicer pa izpolnjen obrazec pošljete na naslov: FURS, Šmartinska cesta 55, p. p. 631, 1001 Ljubljana.

Iskrena hvala.

DOPIS_Šolski_sklad_donacija_dohodnina.pdf

FURS_Namenitev_dela_dohodnine_za_donacije_navodila.pdf

FURS_Namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.pdf 

Dostopnost